9

jul

Skolwebbar och annat smått och gott

Sommaren är här och semester hägrar! Våren har som vanligt gått i ett rasande tempo och mössa har byts ut till shorts. Har för övrigt aldrig haft så mycket shorts och t-shirt på jobbet som nu 🙂 Så vad har sysselsatt oss det senaste halvåret? Här kommer ett axplock.

Nytt statistikverktyg

Schrems 2 satte stopp för vår användning av Google analytics. Vi har undersökt olika alternativ för statistiktjänster men har ännu inte landat i en ersättare. Ett av alternativen vi har kollat på är att använda Google Tag Manager Server, där anropen skickas till en server du själv äger och har kontroll över. Någon som har implementerat?

Skolwebbar in på multisajten

Under våren har vi skalat upp multisajten för att kunna införliva fler sajter på plattformen. Tillsammans med arbetsmarknadsförvaltningen och utbildningsförvaltningen, börjar vi med att få in alla stadens skolor i multisajten. Efter idogt arbete lanserades nyligen de första fyra sajterna.

Thorildsplans gymnasium
Östra Reals gymnasium
Spånga gymnasium
ESS-gymnaiset

Resultatet blev riktigt bra tycker vi! Nu jobbar vi på med resten som kommer att lanseras i en strid ström fram till årsskiftet.

Tillgänglighet

Arbetet med att förbättra tillgängligheten på våra sajter har fortsatt under våren. Många ärenden blir det men i gengäld får vi sajter med riktigt bra tillgänglighet.

Vågar vi hoppas på att vi får ses på plats till hösten? Det är inte utan att man längtar lite efter att få träffa sina kollegor 🙂

Glad sommar!

0 kommentarer