Aktuellt

12

dec

Äntligen lanserar vi nya webben


Resan har varit lång, och stundtals både utmanande och tålamodsprövande. Men hela tiden med ett tydligt mål i sikte; att ta Stockholms stads webb in i 2020-talet. Och nu är vi snart där!

Utvecklingen har gått stegvis, med beta-versioner som utvärderats och utvecklats, och därefter nästa steg. Analyser av målgrupper och användarbeteenden, otaliga diskussioner och work-shops har legat till grund. Arbetet har haft ett tydligt tillgänglighetsfokus. Kommunikatörer, webbredaktörer och många fler från olika yrkesgrupper inom staden har deltagit för att bidra med klokskap och kunskap. Allt för att det ska vara lätt för stockholmarna att utföra sina ärenden och få svar på sina frågor. Det är imponerande hur genomarbetat och väl avvägt innehållet kommit att bli.

Resultat är en multisajtlösning med nästan 30 webbplatser på ett eget domän – .stockholm. Nya webbadresser till olika domäner beskriver tydligare för användaren vad de handlar om, till exempel förskola.stockholm, äldreomsorg.stockholm eller motionera.stockholm. Detta är inte bara en stor förändring, utan en helt ny och användarvänlig lösning.

Jag är så stolt över medarbetarna på kommunikationsenheten som genomfört detta gigantiska projekt. Det är ett stort förändringsarbete, som krävt uthållighet, nytänkande och en tydlig och livskraftig gemensam vision om vart vi ska. Men kanske framförallt för att lyckas, ett starkt engagemang. Alla är värda en guldstjärna.

Idag släcker vi startsidan på stockholm.se och lanserar start.stockholm – vår nya ”startsida”. Vi liknar den vid en foajé – där besökaren ska känna sig välkommen och snabbt få hjälp att hitta rätt.

Vi passar samtidigt på att berätta om förändringen i ett pressmeddelande. Arbetet finns mer grundligt beskrivet på omwebben.stockholm. Vi har även en film som på ett lättsamt sätt presenterar hur stadens nya webb hänger ihop.

Läs pressmeddelandet.

Se en film om stadens nya webb.

Läs om arbetet med webben.

Vi kommer också bjuda in till ett seminarium om vår nya webb, den 17 januari 2020.

Till slut – hej och välkommen .stockholm!

/Anna Klynning, kommunikationschef, stadsledningskontoret

0 kommentarer