Aktuellt

21

feb

Betaversionen av nya stockholm.se lanserad

Nu är den på plats: beta.stockholm.se!

Under våren testar vi ämnesingången ”Förskola”. Med ny design och innehållsstruktur ska användarna ges bättre förutsättningar att hitta en plats på förskola eller få svar på sina frågor.

Gå in på betawebben och testa själv! Låt oss veta vad du tycker, antingen via fliken ”Tyck till” på högerkanten eller genom att svara på enkäten. Eller kommentera direkt här på bloggen!

Kanske känner du någon förälder som ska välja förskola eller har barn i förskola? Eller någon som jobbar med webbplatser och digitala kanaler? Tipsa om betaversionen, vi vill ha in så många synpunkter som möjligt inför det fortsatta utvecklingsarbetet. Tack för ditt bidrag!

Startsida för betaversionen av nya stockholm.se.

12 kommentarer

Andre Myrbråten

Andre Myrbråten

Hei! Gøy at dere er godt i gang med nye sider. Har dere evaluert ulike CMS i denne runden? :) Mvh Webforvaltningen i Oslo kommune, Norge.

Ola

Ola

Hejsan! För två år sedan gjorde vi en genomlysning av olika alternativ för nya stockholm.se och landade i samma plattform som i dag. Men vi har även andra plattformar för andra behov, t.ex. låter vi bygga om bloggplattformen som det här inlägget skrivs på och det är Wordpress.

Ulrika Leijon Åhlander

Ulrika Leijon Åhlander

Hej! Fortsätter ni alltså med Epi för nya stockholm.se? Mvh, Webbansvarig, Region Norrbotten

Ola

Ola

Hej Ulrika! Ja, vi tar sikte på Episerver version 10. Ett rätt stort utvecklingssteg från nuvarande version 6.

Karin

Karin

Hej! Vad innehåller Epi version 10 för nyheter som ni vill komma åt?

Ola

Ola

Hej Karin! Jämfört med Epi version 6 som vi använder i dag så är det väl det mesta. :) Men för att vara lite mer konkret så kommer vi bland annat åt möjligheten att göra mer löpande uppgraderingar i fortsättningen istället för att behöva ta stora utvecklingssprång. T.ex. använder vi redan nu version 11 i praktiken. En molnbaserad förvaltning kan ju också vara intressant på lite sikt för att skapa ett snabbare utvecklingstempo med enklare releasehantering. LIte mer konkret tror vi att många av våra redaktörer kommer att uppskatta hantering av block, möjlighet att återanvända innehåll och en smartare bildhantering. Generellt sett vill vi ju vara på den säkra sidan att plattformen öppnar upp möjligheter som svarar upp mot våra behov snarare än sätter begränsningar. Vad använder ni i Borlänge och vad saknar ni?

Jonas

Jonas

Hej! Jag tycker att det inte är nog med kontrast när man markerar text...Vit text på gult är typiskt dåligt! :(

Ola

Ola

Hej! Håller med, vitt på gult brukar inte vara bra. Kan du beskriva var på betawebben och hur du gör den typen av markeringar?

Jonas

Jonas

Hej! Javisst kan jag det! Och titta vad snabbt ni svarar! Och vet ni vad! Ni har ryggen fri, för det är jag som gjort fel, det är här inne på bloggen som all form av markering ger gul bakgrund och vit text, alltså menar helt enkelt när man håller in vänster musknapp och markerar ett stycke eller liknande!

Ola

Ola

Aha, då förstår jag. Men vi tar med den synpunkten, även plattformen för den här bloggen ska utvecklas. :) Tack för att du hörde av dig!

Staffan Kvist

Staffan Kvist

Hej Jag försökte logga in med bank-id, för alla vet ju att mobilt bank-id inte är bra! Det gick inte! Hälsar Staffan K

Ola

Ola

Hej! Vi har inte gjort någon koppling till bank-id i den här versionen av betawebben så jag gissar att det är ordinarie inloggning till e-tjänsten som du har provat. Om det inte fungerar, hör gärna med Kontaktcenters e-support för vidare hjälp: Telefon: 08-508 00 508 E-postadress: e-support@stockholm.se.