24

mar

Nya stockholm.se med responsivt gränssnitt

Stockholm.se blir responsiv
Förra året togs en ny grafisk profil fram för stadens webbnärvaro i samband med revideringen av stadens grafiska profil. Samtidigt så stöptes också stadens webbplats om i den nya formen.

Sedan dess har ett nytt front-end ramverk utvecklats. Arbetet avslutades nu i februari och efter en månads tester så gick det live i fredags. Målet har varit att försöka åstadkomma en ”everything first”-känsla, där den mobila upplevelsen är lika bra som den för desktopwebben.

Därför har stor vikt lagts vid att just menyhantering och navigation ska fungera så naturligt som möjligt, så att användaren snabbt ska kunna få en överblick och röra sig runt bland sidorna och funktionerna på sajten.

I filmen nedan visas en snabb demo av några uppdateringar på webbplatsen, där ett par av dem är småsaker som är till för att förhöja användarupplevelsen.

film från youtube

3 kommentarer

Johannes Söderlund

Johannes Söderlund

Tack för det Annika, och skönt att du gillar det. Vi hade en del diskussioner gällande hur de olika delarna faktiskt ska hanteras så att det inte blir ologiskt för användaren i de olika formaten. :-) Det blir automatiskt en del frågetecken och relevanta frågeställningar när man plockar ned hela sajten i småbitar för att sen sätta ihop den igen.

Annika

Annika

Skönt att mötas av konsekvent uppbyggda sidor som fungerar både på desktop och mobil! Extra glada tillrop till dem hos er som jobbar med supportern och som alltid får det hektiskt när en sajt görs om!