Aktuellt

16

okt

Stockholm växer

Stockholm.se/vaxer
Nu finns en betaversion av webbplatsen Stockholm växer. Stockholm växer är en del av stadens webbplats stockholm.se och förklarar planerna för hur Stockholm ska växa hållbart både nu och framöver. Inom en tio-årsperiod kommer Stockholm att vara en stad med en miljon invånare.
Att Stockholm växer snabbt märks i stadens verksamheter och ute i stadsmiljön. För att du som stockholmare eller blivande stockholmare ska kunna få en överblick över allt det vi gör för att underlätta din vardag har vi samlat allt på en webbplats. Projekt som pågår och är planerade finns utpekade på en karta så att du enkelt kan hitta det projekt du är intresserad av. Vi vill också förenkla möjligheterna att påverka via samråd genom att göra det lätt att hitta information och vart synpunkterna ska skickas.
Webbplatsen Stockholm växer släpps som en beta-version så att du som är besökare har möjlighet att tycka till om webblösningen. En beta-version innebär att webbplatsen inte är färdigbyggd. Det innebär också att vissa saker kanske inte fungerar som de ska ännu. Tyck gärna till på utvecklingsbloggen eller skicka e-post till betawebb@stockholm.se
Följ Stockholm växer på Twitter @stockholmvaxer
Till webbplatsen www.stockholm.se/vaxer
Frågor och svar om Stockholm växer

2 kommentarer

Anders Gardebring

Anders Gardebring

Hej! Kul att ni satsar på att informera om Stockholms utveckling. En sak som vi i YIMBY har efterfrågat i flera år är ett API för att se vilka planer som just nu är på samråd eller på utställning. Idag använder vi en screenscraper som vi själva implementerat för att hålla ordning på nya planer men det är ju förstås långt ifrån en optimal lösning.

Ola

Ola

Hej Anders! Ber om ursäkt att svaret dröjt, men nu har jag fått lite mer klarhet i frågan. Hela staden kommer att arbeta med öppna data under 2013, framför allt med geografisk information. Just nu finns inget klart, men vi jobbar med det.