Aktuellt

15

feb

Nästa steg mot en mer serviceinriktad webb

Idag, onsdag 15/2, kommer nästa steg i förändringen av stockholm.se mot en mer serviceinriktad webb där fokus flyttas från ”att läsa” till ”att göra”. Vi ska göra det lätt att hitta, enkelt att förstå och enkelt att komma vidare med sitt ärende.

Förändringen innebär visuellt att navigeringen flyttas till höger tillsammans med länkar till Jämför service och relevanta e-tjänster. Detta för att skapa fokus på sidans innehåll och du kan sedan göra ett val till höger om du vill/behöver fördjupa dig.

Skissbild på ny undersida med högernavigering. 

Vi bygger också nya navigationssidor, de sidor du kommer till när du klickat på en rubrik i toppnavigeringen, tex ”Förskola & Skola”. I dagsläget finns där en ingångssida med en introduktionstext som är gemensam för alla områden. De nya navigationssidorna ska göra det enklare för dig som användare att direkt hitta rätt ämnesingång. På de nya ämnesstartsidorna blir det bilder som representerar varje verksamhetsområde och relaterade länkar som leder vidare till varje område – t.ex. förskola. Detta kommer inte att göras på alla ingångar samtidigt vilket gör att ingångarna kommer att se olika ut under en period.

Skiss på navigationssida.

Parallellt med formändringarna pågår ett arbete med struktur och innehåll för att göra det lätt att hitta, enkelt att förstå och enkelt att komma vidare med sitt ärende.

2 kommentarer

Ola

Ola

Hej! Det låter inte bra. Sökmotorn byggde ett nytt index nu i veckan vilket kanske gjorde att sökningen inte fungerade. Skriver du in "Skid" eller "Skidor" i sökfältet får du flera automatiska förslag på sidor som finns. T.ex. Längdskor och skidspår. Där får du fram de spår som finns i Stockholm. På motionsspåren hittar du även information om de är skidspår på vintern. T.ex. Hellasgården: http://www.stockholm.se/-/Serviceenhetsdetaljer/?enhet=395561a3f81646fd9c5534afd436120e Jag provade även för ordet idrottsanläggningar och det ser ut att fungera bra nu. vänligen johannes

Rutger Jönåker

Rutger Jönåker

Ni skryter om att det skall vara lätt att hitta. Prova själva någon gång, bor ni här? använder ni någon gång tjänsterna? har ni över huvud taget provat några enkla frågor. Här kommer två exempel. Prova att hitta en idrottsanläggning. Sök görna i sökfältet, prova menyerna... nej visst ja det finns ju inte. Förslag lägg upp en meny exempelvis idrott&friluft. Tror mång amed mig skulle hitta direkt. Exempel2. Tänkte åka längdskidor i morgon. Hörde på tv att Stockholm har längdskidspår. Prova att hitta. Sökning=blåsning, idrott&friluft... nej just det den finns ju inte. Kan det vara fritid? ja efter massa klickande kommer en länk till motionsspår och skidor MEN den slutar i en återvändsgränd. Efter ytterligare massa klickande kan man hitta Ågesta, som i.o.f.s är toppenbra men är det det enda skidspåret i hela Stockholm? och ligger inte det i Huddinge? Med andra ort Stockholm har inte ett enda ställe att åka skidor. OCH mi säger att sida skall vara bra, lätt och gjord för mig som bor här. Nej du gubbe lilla den konsulten som hittat på det här är troligtvis bara dyr, för kunskap saknas helt.