10

jan

Sök i Stadsmuseets samlingar!

museet
Nu utvecklar vi Stockholms digitala stadsmuseum – en webbplats där du hittar fotografier, föremål, konstverk, texter och dokumentation från Stockholms stadsmuseum. Här visas bredden i våra samlingar och verksamheter.
Äldre och nyare fotografier i svartvitt eller färg, kakelugnar, plastpåsar, en känd fotografs mörkrumsutrustning, oljemålningar och tillvaratagna byggnadsdetaljer är några exempel på vad du kan hitta!
I utvecklingsplanerna ingår möjlighet att beställa högupplösta bilder och spara egna urval i album.
Nu vill vi ha din hjälp med att utveckla sidan. Ta en titt och berätta hur du tycker att den fungerar. Överst till höger på förstasidan klickar du på ”Vi utvecklar. Tyck till!” – en enkät med fyra frågor och plats för kommentarer.
Vill du ha hjälp?
Under rubriken ”Hjälp” finns söktips och information om våra samlingar.
Du är också välkommen att besöka Faktarummet, Stadsmuseets forskarsal. Läs mer på www.stadsmuseet.stockholm.se
Gå till det digitala stadsmuseet.

15 kommentarer

Marianne

Marianne

Hej! Konstaterar att det inte går att komma år "omsorgsdagboken" via E-log med Bank Id. Kommer endast till startsidan men inte till den sida som kommer med automatik vid inloggning och den info som gäller min mor. Kan det härledas till denna problematik. När kommer det att åtgärdas? Skulle även vara bra om man har en "öppen sök" ruta där man kan söka specifika tjänster eller problemområden, jag saknar denna tjänst på er första sida. Kan för övrigt finnas med på varje sida för att underlätta för att hämna rätt i en sida med variabelt innehåll. Tackar på förhand för svar / Marianne

Ola

Ola

Hej Marianne! Jag tror att det var ett servicefönster eller driftstörning i helgen, jag har skickat din fråga till supporten för hantering. vänligen johannes

Katinka Bergvall

Katinka Bergvall

Hej! Om du söker på Rålambshov med "v" istället för "f" på slutet får du 30 träffposter med koppling till Rålambshov. Vid sökning på "Västerbron" och "Smedsudden" får du träff på en del översiktsbilder som kanske också är intressanta? Mvh, Katinka Bergvall, antikvarie Stockholms digitala stadsmuseum

Bengt Åhlander

Bengt Åhlander

Har just hittat Utvecklingsbloggen. Verkar intressant. "För nu" som det heter ibland vill jag nämna följande. Jag bor Smedsuddsvägen 10, 112 35 Stockholm dvs i den villa, "under" Västerbrons norra fäste, som på gamla kartor kallades St. Rålambshof. När jag söker på Rålambshof får jag ett svar och det visar en (intressant, ny för mig) bild på Lilla R. däremot ingenting om Stora R., förvånande nog. Förmodligen gör jag något fel vid sökningen. Kan man få en kartbild som visar de båda "Rålis" vore det synnerligen tacknämligt. Hälsningar/Bengt Åhlander

Kristian Falk

Kristian Falk

Det verkar vara en bra verktyg. Förutsatt att man har klart för sig vad man är ute efter.

Kristian Falk

Kristian Falk

Det skulle stå så här: "en bra verktygslåda" Korrekturläsning på nätet är en svår konst.

Katinka Bergvall

Katinka Bergvall

Roligt att du tycker det! Du kan hitta mycket intressant genom att surfa runt. Via sökträdet till vänster kan du t.ex. söka olika materialtyper eller material från en viss tid. Mvh, Katinka Bergvall, antikvarie Stockholms digitala stadsmuseum

Olle Wingborg

Olle Wingborg

Tycker söksystmet verkar lätthanterligt och tydligt.

Katinka Bergvall

Katinka Bergvall

Det var roligt att höra! Mvh, Katinka Bergvall, antikvarie Stockholms digitala stadsmuseum

Matts

Matts

Kommer inte in på det "digitala stadsmuset"

Katinka Bergvall

Katinka Bergvall

Hej! Klicka på länken "Gå till det digitala stadsmuseet ovan". Webbadressen är: http://digitalastadsmuseet.stockholm.se Du kan göra en enkel sökning från startsidan. Vill du göra en utökad sökning klickar du på "Sök" och sedan på "Utökad sök" uppe till vänster på sidan som öppnas. Mvh, Katinka Bergvall, antikvarie Stockholms digitala stadsmuseum

anna bergman

anna bergman

När jag söker på kvarter: Latona får jag inga träffar. Söker jag på gata: Västerlånggatan får jag en träff på en rapport om Latona 11 så uppenbarligen finns det material om fastigheten.

Katinka Bergvall

Katinka Bergvall

Hej! Sökning sker i det arkiv man valt under fliken "Arkiv". Du kan ha gjort din sökning i ett arkiv som saknar material om kv. Latona. Sökning på Latona i arkivet "Visa alla" ger 59 träffar. Mvh, Katinka Bergvall, antikvarie Stockholms digitala stadsmuseum

Elin

Elin

En detalj: "Äldre och nyare fotografier i svart vitt eller färg". Och svartvitt.

Katinka Bergvall

Katinka Bergvall

Hej! Du har helt rätt. Svartvitt ska inte vara särskrivet. Mvh, Katinka Bergvall, antikvarie Stockholms digitala stadsmuseum