5

jun

Cykelreseplaneraren – arbete med kartan

karta_2.jpg 
Just nu pågår arbetet med att skapa en gemensam kartmiljö för det samlade kartbehovet. Det innebär att även cykelreseplaneraren ska omfattas – så att all vår kartinformation kommer direkt från samma källa.
Fördelarna är att vi slipper manuella arbetsmoment och att alla kartor alltid är up-to-date med samma information.
En del i arbetet är att anpassa kartbilderna till de olika tjänsterna, så att de passar varje behov.
Hur tycker ni att kartbilden kan anpassas för att passa cykelreseplanerartjänsten? Färg och informations-, och textmängd går att justera. Skriv och tyck till!
Länken till den nya testkartan finns här. (Den kan gå lite långsamt p.g.a. det är en testversion)
Ny adress för Cykelreseplaneraren.

6 kommentarer

Jonatan Stanczak

Jonatan Stanczak

kartan är under all kritik, det saknas så många väg- och ortsnamn att den blir i det närmaste obrukbar. Sorgligt att när något för cyklisterna äntligen görs, så faller den pladask...

Jonatan Stanczak

Jonatan Stanczak

1. Det finns ingen funktionell funktion för att skriva ut rutten och/eller kartan i ett format som gör att den lätt kan tas med. 2. Varför ligger inte de olika "turist" rutterna, exempelvis Stockholmsleden, Mälardalsleden eller Kustleden som färdiga val i meny som man kan klicka på? 3. Läsaren klarar inte av landmärken, till exempel Operan, Kulturhuset eller Konserthuset. 4. Varför finns inte en länk till rapportering av skador längst cykelvägen, exempelvis hål i vägen, skymd sikt etc. Cykelfrämjandet har en sådan tjänst som sidan skulle kunna länka till. 5. Varför tillåts användaren inte ändra medelhastigheten så att den beräknade tiden anpassas.

Petra

Petra

Jättefint, bortsett från att cykelbanan på Birger Jarlsgatan inte finns med. Himla dumt!

Annika Hellström

Annika Hellström

Hej Har nu sett cykelplanerarens alla finesser men jag kan inte se hur man skriver ut färdbeskrivningen till höger. Det verkar ju bra. Kunde få ut en karta men den utan färdbeskrivningen försvårar användandet . Det kan väl inte vara meningen att jag ska ha datorn med mig på cykeln? Hur får jag ut färdbeskrivningen i pappersformat?

Nannette Büsgen

Nannette Büsgen

Hej! Det skulle väl vara TOPPEN om ni även inkluderar färdvägen från t ex Nacka. De cyklister som bor i stan brukar kunna hitta alla små genvägar, tillåtna eller icke tillåtna, att köra. Hoppas det går att ordna. TACK/ Nannette

Karin Lindwall

Karin Lindwall

Vore fint om kartan kunde kompletteras med höjdinformation. Som cyklist vat man att frågelvägen inte är den snabbaste alla gånger...