23

apr

Vädret på webbplatsen, en tillgänglighetsfråga

Sedan förra våren har vi väderrapportering som en del av toppmenyn på stockholm.se. Nu häromdagen kom det en intressant synpunkt in till oss angående just vädret i stockholm(.se).
”Hej, jag vill påpeka att borttagandet av väder och vind-uppgifterna (klart, grader och m/s) gjort många synskadade och blinda besvikna. Det var en god hjälp innan man klär sig på morgonen för oss som inte kan titta ut genom fönstret lika lätt och se själva. Hoppas uppgifterna kan komma tillbaka eller att de finns någonstans där jag inte hittat dem.”
Det är kul att en så enkel funktion som vädret är uppskattad, utifrån olika perspektiv. Vi har inga planer på att ta bort vädret, men tyvärr så brister ibland integrationen mot SMHI, och då försvinner väderrutan.
Sensmoral: Fortsatt vackert väder i Stockholm.
vader.jpg

0 kommentarer