Aktuellt

29

jan

Vill du vara med och diskutera stockholm.se? Vi behöver dina tankar

Vi är nyfikna på hur just du skulle vilja dela åsikter och erfarenheter med andra stockholmare på framtidens stockholm.se
Är du intresserad av att veta hur andra föräldrar resonerade när de valde förskola? Vill du kunna få råd om kompostering från en kunnig stockholmare? Skulle det vara intressant för dig att se vilka nyheter som andra stockholmare gillar?
Eller vill du kanske helst slippa veta vad andra stockholmare tycker och tänker?
Det här är bara några exempel på frågor vi vill diskutera med dig. Överallt på internet pågår ständigt en dialog mellan människor. Nyhetssidor bjuder in sina läsare att diskutera aktuella nyheter, det finns forum där du kan diskutera olika förskolor och det är möjligt att läsa patienters recensioner av sitt senaste tandläkarbesök. Nu undrar vi vilken typ av dialog du tycker ska föras mellan stockholmare på Stockholms Stads webbplats i framtiden?
Datum: 17 februari klockan 18.00-19.30
Plats: Centrala Stockholm
Anmäl dig genom att skicka ett mail med ditt namn, telefonnummer och din
ålder till betawebb@stadshuset.stockholm.se . Skriv ”Jag vill diskutera!” i
ämnesraden. Du som är med får två biobiljetter som tack.

25 kommentarer

ulla

ulla

Var kan man boka träningspass på Eriksdalsbadet & andra hallar? Jag har letat i 20 minuter nu!! Länk på varje simhalls sida är ett hett tips...

Johannes J

Johannes J

Lite mer info om den nya "e-tjänsten för att söka jobb i Stockholms stad" skulle vara till hjälp. OBS: Det telefonnummer till felanmälan som anges: 020-417200, gäller inte för tjänsten "Jobba i Stan", säger de som svarar där. Det samma verkar gälla internet-formuläret för felanmälan.

Johannes Söderlund, Projektledare

Johannes Söderlund, Projektledare

På temat felanmälan så arbetar vi just nu med en helhetslösning för all felanmälan/klagomål/synpunkter på stadens verksamheter. Den kommer börja synas under våren 2010 och vi kommer berätta mer här när det finns något att titta på. När det gäller e-tjänsten för att söka jobb i Stockholms stad håller den på att vidareutvecklas - formen med den gamla "gula vågen" är nu ett minne blott. vänligen /johannes

susanna

susanna

Gör stockholm renare och snyggare. Det ser inget trevligt ut när stockholm är skräpigt. Vad folk skräpar ner i parker, på gator, vägar och trottoarer. Man blir trött på allt skräp som inte läggs i papperskorgar. Tidningar läggs inte heller i respektive kärl för återvinn metro? Det borde finnas ett kärl för återvinn stockholms city också?

Anders P Hansson

Anders P Hansson

Jag tycker att det skall finnas en generell felanmälan på webben så att medborgarna kan felanmäla saker som tex lösa gatustenar, slocknat ljus, skadegöresle m m. Felanmälan skall vara uppbyggd med en vanlig anmälan med beskrivning av felet och att man via karta tex google, eniro eller liknande pekar ut vart felet finns på kartan för att förenkla. Sammanfattningsvis EN Ingång för felanmälan, det skulle förenkla. På detta sätt slipper man leta rätt på rätt stadsdelsförvaltning och ansvarig, det blir upp till kommunen att felanmälan hamnar i rätt inkorg. Jag har själv felanmält och blev bollad mellan två olika stadsdelsförvaltningar och fyra tjänstemän och fortfarande är inte felet avhjälpt efter mer än en månad? Jag har inegn lust att lägga onödig tid på att hjälpa kommunen med avhjälpande av fel.

Mark Elert

Mark Elert

Hej! På flera sidor finns formulär där man kan skicka synpunkter eller göra felanmälan. Jag har använt den några gånger och saknar mycket någon form av bekräftelse på att det man skickat har kommit fram och tas om hand. Bara ett automatiskt svar (som de flesta webbapplikationer har) skulle vara till stor hjälp. Jag har provat dels fritidsförvaltningen (början på 2009) och för någon vecka sedan trafikkontorets felanmälan. Ens fråga försvinner i cyberspace och man vet inte om någon finns där för att fånga upp den.

Jan H

Jan H

Att använda www.stockholm.se med Firefox 3 på Linux är näst intill omöjligt. Att scrolla/rulla sidan tar en evighet, någon rad per sekund bara. Problemet är alltså att sidan renderas alldeles för långsamt. Har ni någon lösning planerad för detta?

Anders Lundgren

Anders Lundgren

Hej! När jag klickar på "Sök det här jobbet" på ett utlyst jobb kommer jag till ett formulär där jag kan ladda upp en "befintlig CV", vad är det? Varför kan jag inte ladda upp ansökningsbrev? Tar alla funktioner inom Stockholms stad emot ansökningar som skickas på detta sätt eller ska man i stället skicka till den snigelpostadress som anges i annonsen? PS. Sidorna har den gamla "gula" layouten, finns en nyare version? Vänliga hälsningar Anders

Johannes Söderlund, Projektledare

Johannes Söderlund, Projektledare

Hej Birgitta! För att byta stadsdelsförvaltning går det att välja en annan stadsdelsförvaltning i listan på startsidan, eller välja att inte se någon stadsdelsförvaltning. Kontaktinformation till stadsdelsförvaltningens avdelningar och organisatorisk information finns på: http://www.stockholm.se/OmStockholm/Forvaltningar-och-bolag/Stadsdelsforvaltningar/ Hoppas det hjälper dig! mvh johannes

Birgitta

Birgitta

Hej! Jag blir rätt vansinnig på webbplatsen stockholm.se. Var finns en väl synlig snabb drop-down-meny med alla stadsdelar? Ingenstans, vad jag kan se. Jag försöker komma till en neutral startsida för Stockholm, men webbplatsen envisas med att ge mig Bromma stadsdel direkt, bara för att jag besökt den stadsdelen tidigare. Begär inte att jag ska söka stadsdel på SÖK, jag vill kunna se alla stadsdelar. Har en obehaglig känsla av att mycket som fanns på gamla brandgula sidan saknas, eller så är denna hopplöst oöverskådlig. Jag använder Stockholm.se rätt mycket i jobbet och tycker inte detta är kul. Suck!

Thomas

Thomas

Hej, Jag saknar en "händer denna vecka i stan" ruta på första sidan där man promotar evenemang som sker i stan just denna vecka. Jag tycker den kan ersätta den stora rutan som idag innehåller "eriegisparmålet". Detta är också viktig info men bör kunna ligga i högerspalten på första sidan. Som exempel kan nämnas at denna vecka sker "Nordiska skolspelen i idrott" med 13-14 åringar från hela norden. Vid invigningstalet berättade närvarande politiker i invigningstalet hur mycket staden satsade på detta evenemang, det borde framgå på hemsidan tycker jag. Tack för mig //Thomas 4-åringar"

PB

PB

Nyfiken avseende underlaget.

Thomas

Thomas

Hej! Jag är stolt över Stockholms webbplats, den har nästan allt! :) Men när jag loggar in kan jag välja mitt område men webbläsaren kommer inte ihåg mina inställningar om jag uppdaterar sidan. Kan ni inte placera en cookie i min webbläsare så att jag slipper ställa in Södermalm varje gång jag besöker sidan? Eller krävs det att jag lägger in stockholm.se bland mina säkra platser i IE8? Mvh Thomas

Johannes Söderlund, Projektledare

Johannes Söderlund, Projektledare

Hej Jan och tack för dina synpunkter! Jag har fått svar på dina frågor från de som arbetat fram lösningen: Alla värden som visas idag för grundskolor, fritidshem, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har tagits fram i ett projekt på Utbildningsförvaltningen. Projektet är uppdelat i flera etapper. Den första etappen blir klar till sommaren. Utgångspunkten för Staden den första etappen av utbildningsinformation inom jämförservice är; - resultat och information som är intressanta för medborgarna, - att statistiken täcker såväl kommunala som fristående skolor på ett kvalitetssäkrat sätt, - fokuserar på grundskolornas värden eftersom leveransen sammanföll med valet till grundskolan. Nästa leverans (i maj) planeras att innehålla värden för obligatorisk särskola och gymnasiesärskola samt ett av de värden du efterfrågar: gymnasieskolornas intagningspoäng. Ytterligare information kommer att tillföras i de kommande etapperna. Genom att målgruppen varierar för de olika webbplatserna du nämner, så kommer också innehållet att vara olika men också sammanfalla för vissa variabler. Det är oundvikligt. Vad gäller integrationer, så hämtar vi redan vissa av våra värden från Skolverket och vissa från Utrednings- och statistikkontoret. Jag skickar också din synpunkt på variabler avseende gymnasiet till vår gymnasieavdelningen. Vi vill gärna bli den webbplats där du kan hitta all information du behöver om Stockholms gymnasieskolor. Vi är inte där ännu, men vi är på väg.

Jan Sjunnesson Rao

Jan Sjunnesson Rao

Hej er Jämförsfunktion för gymnasier saknar avgångsresultat och intagningspoäng. De finns i vissa fall från staden på KSLs webb (www.gymnasieintagning.se) men då ibland som pdf och ibland som textfält. Mkt bätte struktur finns på www.utbildningsinfo.se men den länkas inte till av ngn av de 2 nämnda webbplatserna. ni bör integera både KSLs och er webb med skolverket bättre så att dessa fakta syns bättre. I KSL webb saknar vissa kommuner och skolor (inkl Sthlms) dessa siffror. Det är bedrövligt att det finns 3 webbplatser med osystematiserad information som är viktig för gymnaister, SYV, skolor och föräldrar

Elisabeth Sandberg

Elisabeth Sandberg

Varför kan man inte se post/gatuadresser till Stadsdelsförvaltingarna? Ansökningar tex för hemtjänst skickas per post.

Johannes Söderlund, Projektledare

Johannes Söderlund, Projektledare

Hej Göran, här kommer svar från Utbildningsförvaltningen: Värden gällande lärartäthet och andel behöriga lärare är hämtade från skolverket. De siffror som visas idag gällande behöriga lärare är andelen heltidstjänster, med pedagogisk högskoleexamen som var anställda oktober 2007 (det finns en info-text som du hittar vid frågetecknet kring värdets rubrik). När skolverket levererat nya värden kommer värdena på stockholm.se att uppdateras. Om skolverket har fel siffror gällande skolan vill vi be er kontakta skolverket så att de rättar hos sig, så att vi får korrekt information vid nästa överföring. Anledningen till att vi använder skolverkets värden är att vi vill ha samma källa för alla skolor. Vi kommer inom kort att släppa en funktion där du kan jämföra stockholms skolor med snittet för alla sveriges skolor. mvh johannes

göran bergholm

göran bergholm

Är intresserad av att veta hur man kommit fram till siffrorna avseende lärartätheten på skolorna. Mig veterligen har Tallkrogens skola en lärarbehörighet på 100 % men jag kanske har fel hälsar Göran Bergholm, rektor.

Johannes Söderlund, Projektledare

Johannes Söderlund, Projektledare

Hej Anders, kul att du är intresserad av att vara med och utveckla webbplatsen. Om du inte kan, kanske någon annan från föreningen kan delta? Tipsa dem gärna. /johannes

Johannes Söderlund, Projektledare

Johannes Söderlund, Projektledare

Hej Ibolya och tack för synpunkten! Vi har nu lagt till länkar till Socialstyrelsen beskrivning av LSS på stockholm.se. Vi väljer att länka direkt till källan hellre än att beskriva den på: http://www.stockholm.se/FamiljOmsorg/Funktionsnedsattning. Vi länkar även från sidan: http://www.stockholm.se/FamiljOmsorg/Funktionsnedsattning/Stod-i-vardagen

Anders Petersson

Anders Petersson

Hej! Vill gärna delta på något sätt, men kan inte närvara 17 feb. då jag har annat möte. Jag har ett förslag: Vi är ett antal byalag och andra demokratiföreningar i Stockholm( bl.a. Bredängs Utvecklings där jag är ordförande), som ni borde ha kontakt med. Välkommen att kontakta mig. Mvh Anders 08 6917449

Ibolya Kéri

Ibolya Kéri

Jag arbetar inom psykiatri och letad efter vissa uppgifter på hemsidan. Jag är van att söka uppgifter, men det var inte alls lätt. Jag ville läsa definitioner på vissa funktioner eller insatser, utan att hitta tillfredställande information. Om jag söker til ex LSS, får jag uppmånga dokument, men inte definitioner och beskrivningar. Om man letar efter "sina rättigheter", skall man kunna göra det snabbt och enkelt. Hur och var? Jga har skickat några e-mail till kontaktpersoner, för att få hjälp, istället för att redan från startsidan kunnat få information. Synd Ibolya Kéri

Jakob

Jakob

Jag gillar idéen att man ska kunna markera en plats på kartan och skriva feedback. Sen om man ska planera om ett område kan ansvariga gå in och kolla vad som sagts om platsen. Givetvis ska ni även försöka få ihop en iPhone-app till detta.