Aktuellt

11

dec

Västerås och Örebro bygger nytt

orebro.jpgJust nu händer det saker på Sveriges kommunwebbplatser. Örebro och Västerås presenterade beta-versioner av sina webbplatser de senaste veckorna.
Örebro har gått ut hårt med tillgänglighet och kombinerar en avancerad uppläsningstjänst med flera språk och nyhetsbrev på teckenspråk. Dessutom validerar koden fullt ut. Örebro har också satsat på flera olika sätt att framför klagomål vilket Stockholm kan lära sig av. Bland annat går det att klaga via SMS!
Det som är lite tråkigt är att beta-perioden inte sträcker sig mer än två veckor, men arbetet med orebro.se lär inte stanna av för det.
vasteras.jpgVästerås använder sig på alla sidor av en tjänst som heter ”Mest efterfrågade” vilket är spännande. Vi är förstås nyfika på hur detta genereras. Det finns också kontaktansvariga på nästan alla sidor vi besökt vilket vi tycker är en bra service.
I dagsläget validerar inte riktigt koden på beta.vasteras.se enligt WCAG 1 men det är flera månader kvar till lansering och mycket kan säkert hända.
Sensmoral: Grattis mälardalen!

1 kommentarer

Björn Hagström

Björn Hagström

Såg detta inlägg nu. När det gäller klagomålen så arbetar vi på att få till klagomål via mms också. Då kan man som medborgare ta en bild med mobilen och skicka in till oss med en kommentar. Håller med om att vår betaperiod bara var två veckor. Andra kommuner/organisationer som vill göra något liknande bör kika på hur stockholm gjorde och släppa in allmänheten mycket tidigare.