Aktuellt

29

apr

Lyssna, läs och sola!

Det är inte många dagar kvar nu. Som ni ser så lanserar vi nya funktioner i rask takt. Natten till tisdagen gick beta-webbplatsen in i version 0.7 och det syns på flera sätt.
lyssna.gif
Nu kan nu lyssna på nästan alla sidor. Tryck på knappen och en enkel spelare dyker upp läser med ganska behaglig röst, trots att den ’läser’ automatiskt. Du kan även ladda ner sidan som en ljudfil och spara den på din dator, eller kanske spela upp den i din mp3-spelare?
rsser.gif
Nu kan du prenumera på nyheter och kalendariehändelser med hjälp av RSS. Det är en funktion som gör att du kan bevaka sidor på en webbplats. Om du till exempel är intresserad av nyheter från ditt stadsdelsområde, så kan du få en påminnelse när något nytt publicerats.
solen1.gif
Dagens väder i sidhuvudet har nu fått sällskap av aktuella luftvärden – direkt från Miljöförvaltningens mätningar!
Utvecklingen går vidare, och snart snart är det dags att lansera den nya webbplatsen. Tills dess, skicka in dina Stockholmsbilder till det stora bildspelet på startsidan! Skicka dem till betawebb@stadshuset.stockholm.se

2 kommentarer

Johannes Söderlund, Projektledare

Johannes Söderlund, Projektledare

Bra synpunkt Mikael, vi arbetar mot att samma text inte ska förekomma på två ställen. När nyheterna är korta blir det mer aktuellt att länka direkt till mer information.

Mikael Sterner

Mikael Sterner

Systemet med nyheter på förstasidan tycks lite oflexibelt. Åtminstone när den som skrivit nyheten inte orkat skriva så mycket text utan mest länkar vidare, leder det till sidor som egentligen inte fyller någon funktion: http://beta.stockholm.se/-/Nyheter/TrafikStadsmiljo/Stockholm-ar-ingen-askkopp/ Det står ju samma sak som jag redan läst på förstasidan, så det är bara att klicka vidare direkt. Om ni inte kan lyckas inspirera era nyhetsredaktörer att skriva allt text dubbelt, skulle ni kunna överväga att ha djupare länkar direkt från nyhetsposter för förstasidan. Jag tror inte att besökarna förstår att vänsterspalten är en lista på nyhetsposter, och inte allmänt redaktionellt material, så de flesta skulle nog förvänta sig att komma direkt till "köttet"...