Aktuellt

24

apr

Fototävling – Din bild av Stockholm!

okanda.jpg
Foto: Yanan Li (Ur fotoboken ”Det Okända Stadshuset”)
bildtavling1.jpg
Många av er har kommenterat bildspelet på den nya webbplatsens startsida – framförallt valet av bilder. Snart lanseras nya stockholm.se och i samband med det bjuder vi in er stockholmare att visa upp era bilder av staden på nya stockholm.se!
Skicka in din bild av Stockholm och få den publicerad med ditt namn på den nya webbplatsens startsida. Se nya webbplatsens startsida.
De bästa bilderna vinner även den nya boken ”Det (o)kända Stockholms stadshus” med bilder av fotografen Yanan Li och texter av Anna-Karin Palm.
Ladda kamerabatterierna och ge dig ut på stan!
Regler för tävlingen:

 • Bilden ska vara tagen i Stockholms stad och det ska framgå av bilden.
 • Ange platsen där bilden är tagen samt datum och tidpunkt
 • Max tre bilder per fotograf
 • Du kan bara skicka in digitala bilder
 • Bilden ska inte vara manipulerad
 • Bilden ska helst vara beskuren i rätt format, 930 pixlar bred och 215 pixlar hög för bildspelet på startsidan
 • om inte förbehåller vi oss rätt att beskära bilden till rätt format
 • Spara bilderna du ska skicka i JPEG-format
 • Respektive fotograf äger själv bilderna men Stockholms stad äger rätt att använda bilderna på webbplatsen stockholm.se i samband med tävlingen
 • Fotografens namn publiceras i anslutning till bilden.
 • Anställda i Stockholms stad får delta i tävlingen
 • Juryns beslut går inte att överklaga

Tävlingen pågår fram tills den 9 maj 2008.
Skicka bilderna till betawebb@stadshuset.stockholm.se

10 kommentarer

johan wallbeck

johan wallbeck

på hemsidan www.gratis-foto.se kan man se några bilder på vattenfallen i stockholm som verkligen får en att inse det vackra i ens omgivning!

The new stockholm.se is co-designed by us! | weconverse

The new stockholm.se is co-designed by us! | weconverse

[...] interactions the team initiated competitions, like prizes to those who find really bad language or take the best pictures for the site’s home/start page Other issues include colors, typefaces, functionality, and the choice and placing of icons. The [...]

Johannes Söderlund, Projektledare

Johannes Söderlund, Projektledare

Hej Mats, det handlar inte om att lura av fotografer sina bilder utan att låta stockholmarna visa sin bild av staden. Bilderna kommer inte att användas i andra sammanhang.

Mats Lindfors

Mats Lindfors

Klipp från min blogg: Det var premiär på stockholm.se stadens nya webbsida idag. Jag var nyfiken och tog mig en titt. Ovanligt stora bilder i högst varierande kvalitet visades på startsidan. "Visa upp din bild av Stockholm " löd en text. Men något om att en ersättning skulle utbetalas för att dom skulle använda bilden stod det ej. Dom har nu hittat på en tävling som troligtvis lurar av fotograferna bildrättigheterna i stort sett gratis. En otroligt osmakligt tilltag tycker jag. Jag får kolla upp detta lite närmare när deras webbsida med tävlingsreglerna fungerar. Det handlar om tiotusentals kronor som fotograferna luras på om det är som jag misstänker. I så fall är det ursvagt av Stockholms stad. Jag kanske ska maila dom och säga att dom kan få låna ut Blå Hallen till mig en kväll så ska jag skriva om det på min webbsida. Vilken reklam dom skulle få.

Maria Nordin

Maria Nordin

David: du kanske inte promenerar runt så mycket i stan? Det är ju södermälarstrand man ser, genom valvet på stadshuset. Härlig Stockholmsbild.

David Daneshmand

David Daneshmand

Jag brukar inte kommentera andras bilder men jag ser inte Stockholm i den här bilden utan en palats i Indien med floden Ganges.

Kalle Ulff

Kalle Ulff

Det är bra att medborgarna också får visa sitt stockholm. Bra Stockholms stad!

Torbjörn Brunzell

Torbjörn Brunzell

Jag tycker inte det spelar någon roll om staden får "gratis reklam". Der här en chans att få visa ett Stockholm som inte finns på vanliga vykort. staden är snart "sönderfotograferad" av proffs. Varför ska vi "amatörer" inte få visa vad vi tycker är vackert, spektakulärt eller skildra staden ur en personlig synvinkel ? Bokpriset är ointressant, viktigare att få synas.....

Johannes Söderlund, Projektledare

Johannes Söderlund, Projektledare

Hej Calle! Tråkigt att du missuppfattat vår intention med tävlingen. Vår avsikt är inte att ”underminera professionella fotografers arbete” – du kan istället se det som ett sätt att marknadsföra dig själv som fotograf, oavsett om du är professionell eller amatör. Den webbplats vi under våren låtit Stockholmarna tycka till om vill vi också låta stockholmarna vara med och fortsätta forma - att vara med och bidra med innehållet är ett sätt. Vi vill visa upp stockholmarnas Stockholm och då är det också naturligt att det är stockholmarnas bild av staden. Bilderna som kommer in ska förstås inte att användas till någonting annat än för bildspelet på startsidan under två veckor.

.: Oseriösa fototävlingar | cjl.se

.: Oseriösa fototävlingar | cjl.se

[...] läsa reglerna som gäller för fototävlingar som företag generellt sett anordnar. Nu är det Stockholms stad som vill få gratisbilder till reklam genom att du skickar in dina bilder.. och om du skulle vinna så får du en toppenbok [...]