Aktuellt

18

apr

Stockholms service sprider ut sig på webbplatsen

En förskolas sidaVad ska du göra i helgen? Är det dags för årets första dopp på en badplats eller var det länge sedan du tog ungarna till en simhall? Läge att kolla in framtida äldreboenden? Eller kanske förskolor?
För att det ska bli lättare att hitta finns numera kontaktuppgifter och information kring bland annat förskolor inbakad direkt på webbsidorna – du behöver inte gå genom ”Serviceguiden” längre för att hitta det du söker.
Surfa in på det ämnesområde du är intresserad av och du kommer automatiskt att få se den förskoleverksamheten som finns i den stadsdel du valt, direkt i högerspalten.
Se exempel på förskolor i högerspalt
En annan skillnad som är tydlig är när du söker på förskola via sökmotorn. Du får då upp förskolorna direkt i sökresultatet, med kontaktuppgifter, karta och länk till fler uppgifter.
Se exempel på förskolor i sökning
För närvarande håller vi på att fylla funktionen med innehåll, det innebär att all information inte finns ännu. En del verksamheter kan också innehålla fel. Vi är mycket tacksamma för alla påpekanden från er som hjälper oss att trimma in den här viktiga funktionen.
Vi vet i alla fall vad vi ska göra i helgen!

8 kommentarer

Johannes Söderlund, Projektledare

Johannes Söderlund, Projektledare

Hej Mikael, under projekttiden fanns det för lite tid att gå igenom all stadens information samtidigt och ingången Näringsliv kommer att arbetas igenom i särskild ordning nu under hösten. Vi återkommer här på bloggen och vill gärna ha synpunkter och förslag som kan göra vår företagarinformation bättre.

Johannes Söderlund, Projektledare

Johannes Söderlund, Projektledare

Hej! Jag håller med dig Andres om att det låter jättekrångligt att hitta öppettiderna till Återvinningscentralen, men jag tror länken du klickat på måste ha varit felaktig eller om det kanske var en nyhet om öppettiderna du besökt. Öppettiderna för stadens Återvinningscentraler ligger permanent under huvudämnet "Klimat och Miljö / Avfall och återvinning / Lämna låt hämta avfall". www.stockholm.se/KlimatMiljo/Avfall-och-atervinning/Lamnalat-hamta-avfall/Atervinningscentraler-for-grovavfall-elavfall-och-farligt-avfall/ Angående att vi delar in våra besökare i roller tror vi gör det enklare att hitta det du letar efter. Tidigare låg mycket av företagsinformation bland materialet som egentligen berör dig som boende i staden. Det här skapade ofta förvirring och besökare som inte kunde avgöra vilka regler som faktiskt gällde i frågan.

Andreas

Andreas

Varför är det numera OMÖJLIGT att navigera sig på webplatsen? Den blev snygg, ja, men ni har ju för 17 kastat bort allt som var BRA med den gamla. T ex när jag sökt mig fram till öppettider på ÅVC i Vantör, så ligger den under "navigationsvägen" Nyheter(!), och det GÅR INTE på något som helst vis att komma till andra delar som rimligen skulle sitta ihop med information om ÅVC, t ex miljö, eller boende, eller vad fasen som helst, utan bara andra så kallade Nyheter. Allt annat kräver att jag återgår till huvudmenyn som är gjord enbart för folk med för mycket tid - orka leta i menyer? Näe... När ska webdesign-folket fatta att det inte FUNGERAR att bara navigera efter en tillhörighet (om man anser sig vara "medborgare", "boende", "kund", "enterprise customer" etc)? Det MÅSTE finnas en funktionsinriktad navigering också, för oss som VET vad vi vill hitta för INFORMATION, inte bara klicka på snygga länkar och se fina bilder... Vänligen återgå omgående till ett navigationssystem som går att använda. (Jag kör Firefox 3.0.1, och jag tror knappast det är det som ställer till det...)

Mikael Andersson

Mikael Andersson

Vad har hänt med Stockholm.se? Jag och min omgivning som använt Stockholms hemsida som en sökmotor för miljöfrågor har nu övergått till andra länkar.... Hur ska man veta att det är näringsliv som är ingången för företagare? Det borde ju vara den självklara/synligaste informationen som ges när man kommer till startsidan. Jag med flera har letat efter skrift och information som vi vet att Miljöförvaltningen tagit fram. Det går inte att att hitta dessa genom att logiskt klicka sig fram. Däremot kan man söka efter det den man vet vad den heter eller kan vissa specifika ord. Jag vet ännu inte var dom finns på hemsidan utan får använda sökmotorn. Hur förväntar man sig att någon som inte känner till specifika ord eller tiltlar ska kunna tillgodogöra sig information man inte känner till men kan vara i behov av? Att stockholm.se inte är logisk kan man märka då man under vissa rubriker/ingångar har smygit in saker som är helt ointressanta i sammanhanget. Verkar fungera som någon form av budskap/reklam? Miljöförvaltningens tidigare hemsida var ypperligt upplagd och informativ. Kan ni inte uppdatera den igen och lägga in den som en länk? Då skulle i allafall jag och troligen flera med mig återgå till att söka information på stockholm.se. /mikael

Emilie Wilderth

Emilie Wilderth

Jag tycker att Stockholm.se har blivit krångligare att hitta på. Det jag använder sidan mest till är att i jobbet gå in på de olika SDF och söka adresser+telefonnummer. Nu är de stört omöjliga att hitta! Lägg dem väl synligt nånstans, tack. De tär nog inte bara jag som behöver adress och telefonnumren till SDF... Vänligen, Emilie Wilderth

jonas

jonas

jag såg inte den övre verktygsmenyn först (näringslivs, anpassa etc). kanske för att ni gjort den så tunn/utspridd att den inte ser ut som ett navigeringsobjekt brukar. det är bara 8 val, ni behöver inte dela upp dem med så mkt vitt utrymme ni lagt nu för att göra det lättare..

Dag Kättström, Betaredaktör

Dag Kättström, Betaredaktör

Planen är att kartan ska komma även i en större version som visas på helsida (med ytterligare funktionalitet och inställningsmöjligheter), och den kommer att kunna öppnas i eget fönster om man vill.

Mikael Sterner

Mikael Sterner

Kan man öppna kartan i ett eget fönster? (Den URL som anges på förstasidan, http://beta.stockholm.se/-/Karta/?position=6580670%2c1628036, verkar inte fungera för sig själv.)