Aktuellt

28

mar

En flod av åsikter

En bra bit över 200 kommentarer har kommit in på bloggen hittills. De flesta med jätteintressanta idéer och perspektiv.
220 personer har röstat om vi ska öppna nytt fönster eller inte vid extern länkning. De flesta tyckte att vi skulle det, men många argumenterade också väl för att vi inte bör göra det. De riktlinjer som finns för offentliga webbplatser rekommenderar också att vi inte gör det och istället låta användaren bestämma själv genom att ställa in sin webbläsare. Vi kommer att gå på den linjen, och skriva om hur man själv kan ställa in webbläsaren på sidan ”Anpassa”.
Några av de idéer vi jobbar med just nu:
Mikael har skickat in flera kommentarer om felmeddelande i sökmotorn. Saken är under behandling.
Anette skriver tänkvärt om hur vi uttrycker oss om förskolan. Utbildningsförvaltningen kommer att få ta del av hennes funderingar och Anette har god chans att bli en vinnarna i vår pristävling som handlar om att jaga byråkratiskt språk. Vinnarna utses fredag 4 april, så än är det inte försent. Ta chansen att vinna!
Erik gillar webbplatsen, men tycker att bildspelet på första sidan tar mycket plats. Ja, det är viktigt att påpeka att ytan inte är tänkt att bara användas till bildspel. Där kan vi också presentera viktiga nyheter, kampanjer etc. Ytan kan också tas bort helt.
Ragnhild efterlyser ett övergripande system för att visa sammanträdeshandlingar m.m. Idag är det uppdelat på olika förvaltningar, men ett projekt pågår just nu som syftar till att samla alla handlingar på webben.
Nästa vecka kommer vi att visa upp vår karta (som ser rätt snygg ut, kan jag avslöja). Kartfunktionen kommer sedan att utvecklas stegvis för att skapa ytterligare funktioner som gör det lättare att navigera bland stadens verksamheter.
Trevlig helg – och glöm inte att ta en titt på vår fråga om sopor.

1 kommentarer

Susanne

Susanne

Tycker det är kul att se allt som händer. Vet att jag någonstans läste om att ni funderar på någon rss-lösning. Personligen tycker jag det vore alldeles suveränt. Gärna ganska uppdelad så att man kan välja vilka delar man är intresserad av att få uppdateringar kring. En stor fördel med det kan tex vara lokala hemsidor som kan välja att visa upp nyheter från stockholm.se och på det sättet sprida nyheterna ännu mer.