Aktuellt

22

mar

Funktionernas tid är nu

Natten mot långfredagen gick sajten från Beta 0.4 till Beta 0.5. Den förändring du kan se har inträffat bland sökresultaten. De kan numera filtreras via en helt ny spalt till höger. Hoppas du uppskattar sökmotorn som vi själva tycker ger bra och relevanta resultat. Utsätt den gärna för tester och tyck till.
Sök är en viktig ’funktion’. Nu kommer ett antal funktioner på rad de närmaste veckorna. En av de viktigaste är ’Jämför service’ (gamla Serviceguiden) med kartor. Det blir en vägvisare till Stockholm Stads verksamheter och institutioner. Kartorna ska även integreras i exempelvis sökresultaten och kommer med tiden att utvecklas till ett kraftfullt verktyg för dig som är på jakt efter närmaste simhall, bästa skolväg etc.
Ett tjuvkik på kartorna kommer nästa vecka.

6 kommentarer

Dag Kättström, Betaredaktör

Dag Kättström, Betaredaktör

Hasse! Det är klart vi ska ha en surfbar sida utan css, något vi jobbar aktivt med. Detta med att man får 14 bilder på raken kommer att åtgärdas inom de närmaste veckorna.

Lenne

Lenne

Hej, Jag håller med att det är bra med en ny 'stockholm.se'. Men så väldigt bra är den väl inte, som de flesta tycker. Den nya är lite ljusare och mer lättläst. Men inte så mycket mer. Jag håller med att den gamla känns som öststats-design, men stadsdelarna är bättre med den. Den nya känns inte riktigt rätt. Område som det heter, känns mer som ett påhäng, som några tyckte "en blaffa till höger". Den nya har ni glömt designen, den är bara layout. Den ser faktiskt gammalmodig ut också. Men det viktigaste är ju att hitta det man eftersöker. Nu när alla får tycka till, så blir den nog bra också. Intressant och roligt att få vara med i utvecklingen av den.

Mikael Sterner

Mikael Sterner

Dag: Den klarar fortfarande inte "Stockholm's" om man skriver det med en neutral apostrof, sådan som finns direkt på tangentbordet, \u0027. (Misstänker att det är Wordpress som ersätter neutrala apostrofer som skrivs här med \u2019, som klistrar man in härifrån funkar det.)

jonas widegren

jonas widegren

Måste bara säga att det inte är en DAG för sent att stochkolm.se får en ny snyggare site och lättare o hitta på. Den befintliga får mina tankar att gå till öststats-design ala -tidigt 80-tal. snyggt !!

Hasse

Hasse

Hej, om man surfar på beta.stockholm.se utan CSS påslaget får man 14 bilder på raken.

Mikael Sterner

Mikael Sterner

Jag sökte efter "Stockholm's Action Programme on Climate Change" men fick ett felmeddelande: "Due to the presence of characters known to be used in Cross Site Scripting attacks, access is forbidden. This web site does not allow Urls which might include embedded HTML tags."