Aktuellt

18

mar

Det drar ihop sig

Tiden går snabbt när man har roligt. Nu går arbetet med beta-webbplatsen in på de sista varven. Om drygt en månad ska det vara en färdig webbplats, men det är mycket kvar att göra. Så här ligger vi till:
klart1.jpg
Innehåll. Vi för kontinuerligt in nya texter på webbplatsen. Det är mycket information ska hanteras och struktureras och det är inte alltid det blir rätt till en början. Så fort ni upptäcker konstigheter – tveka inte att använda fliken ”rapportera fel” som finns längst ner till höger på de flesta sidor.
Design. Det ni ännu inte sett mycket av är alla bilder som ska lätta upp och förklara löpande text. De kommer. I övrigt blir det antagligen inte några större förändringar i designen. En del invånare tycker att stadsdelsområdena får för lite utrymme, men rösterna är splittrade och vi behåller nuvarande struktur tills vidare. Däremot ändrade vi beteckningen ”Byt stadsdel” till ”Byt område”. Precis som Anders påpekar är nämligen Stockholms 117 stadsdelar nedkokade till 14 stadsdelsområden.
Funktion. Det stora arbetet som återstår är införandet av funktioner. Sök släpps i ny version på torsdag. Under april kommer kartfunktion, formulärfunktion, röstningsfunktion och serviceguiden, som ska fungera som en vägvisare för stadens invånare.
Vi vill förstås ha era ögon på oss ända in i mål. Minsta lilla kommentar, undring eller kritik, är varmt välkommen.

8 kommentarer

Erik

Erik

Bilderna som kommer upp och som visar olika stockholmsmiljöer är snygga men tar väldigt mycket plats. Det gör det bökigare när man kommer till en sida om man måste scrolla nedåt innan man kommer till relevanta nyheter mm. annnars börjar det bli mkt snyggt allt! Erik

Johannes Söderlund, Projektledare

Johannes Söderlund, Projektledare

Hej Kalle! Det är en olycklig formulering i texten, självklart är inte webbplatsen enbart till för invånare utan även för företagare och besök. Däremot är det så att informationen från stadsdelsförvaltningarna ofta riktar sig till boende. Att ha ett menyval som ger möjlighet att surfa webbplatsen utan stadsdelsområdesinformation är något flera påpekat och en sak vi ska titta på. Att information, e-tjänster och blanketter för företagare idag ligger utspridd på stockholm.se har vi fått mycket kritik för. Att samla hela Stockholms stads företagsinformation på ett ställe och lyfta fram den är något vi tror kommer göra det lättare att hitta på nya webbplatsen. Vi arbetar just nu med strukturen på företagsingången. Det utvecklas just nu flera e-tjänster och under året kommer den ingången att förbättras ytterliggare.

Kalle

Kalle

Nina, problemet är att man inte kan ta bort valet av stadsdelar. Om man en gång valt så kan man bara byta till en annan stadsdel. Låter konstigt om de nuvarande hemsidorna skulle existera samtidigt i framtiden med den nya versionen. Vidare verkar projektet ha konstiga kriterier om det bara är invånarna som är webbplatsens målgrupp. Både privat och yrkesmässigt så vill jag ha oftast ha info om hela Stockholm. För mig spelar stadsdelar ingen roll, känns bara konstigt att Stockholms ska styras på skilda sätt.

Susanne

Susanne

Sitter just nu och surfar på förskolor och öppna förskolan på nuvarande sajt och tänkte jämföra för jag tycker det är riktigt svårnavigerat som det ser ut idag. Ser dock ut som att det saknas. Är det på g eller bortglömt? Annars tycker jag det är ett enormt lyft med nya sajten! Otroligt bra jobbat - och mycket roligt att följa på bloggen :)

Ola

Ola

Jag ser att ni lagt ut 0.5, och nu går det riktigt fort. det ser riktigt bra ut tycker jag.

Jonas

Jonas

Webbplatsen ser bra ut! Det jag funderar över är storleken på mittkolumnen kontra högerkolumnen. Det är ju ofta så att det är mindre innehåll i högerkolumnen är i mittkolumnen vilket resulterar i en bred vit marginal. Jag hade gärna sett mittkolumnen något bredare. Vad är tanken med företagare länken mitt i sidhuvudet?

Nina

Nina

Förstår inte riktigt vad du menar Kalle. Tillhör dom som tycker den lokala informationen är viktig, dels nyheter som är viktiga för mig, men också därför att jag vill ha information om sådana saker som tillhör stadsdelsnämndens ansvar och rutiner kan skilja från stadsdel till stadsdel. Som jag uppfattar störs du av möjligheten att kunna välja område. Är det så att du tycker att den val möjligheten tar för stor plats på startsidan? I så fall är vi ju tillbaka till gamla stockholm.se där startsidan bara är central och att man sedan går in på nya lokala startssidor. Det kanske hade varit en uppfräschning av detta system som hade tillfredsställt både dina och mina behov :))

Kalle

Kalle

"En del invånare tycker att stadsdelsområdena får för lite utrymme". Så hemsidan är inte till för andra intressenter än redan befintliga invånare, ex investerare, turister, pendlare etc? Att inte kunna ändra området till inget är negativt för dessa. Ex för arrangemang bryr man sig inte om i vilket område var lokaler finns, för att flytta till Stockholm eller bygga nytt så vill man få översikt mm.