Aktuellt

6

mar

Nya ’sök’ – smygtitta och rösta!

Nya stockholm.se kommer att få en moderniserad sökmotor. Den finns redan nu på beta-webbplatsen, men är inte färdigutvecklad. Så här kommer den nya sökfunktionen att se ut och fungera (klicka för större bild):
sok_stor.jpg
Träffar på geografiska inrättningar får direktlänk till en karta. Om träffarna inte finns på en vanlig webbplats-sida får de markörer som beskriver vad det är för typ av dokument som informationen finns i (exv worddokument, pdf:er). Man kan sortera bort sådana dokument i spalten till höger. Där kan man också sortera träffarna efter stadsdel.sok_liten1.jpg
Rösta om framtiden
I framtida versioner av Sök-funktionen skulle vi kunna lägga in möjligheten att begränsa sökningen redan från början. Exempelvis skulle du med ett kryss kunna markera inom vilken ämneskategori du är på jakt efter information (se skiss till höger).
[poll id=”6″]

9 kommentarer

Dag Kättström, Betaredaktör

Dag Kättström, Betaredaktör

Hej Erica. Jag förstår om du är förvirrad. Än så länge har inte så mycket information om fritidsgårdar kommit ut. Anledningen är att fritidsgårdarna drivs av stadsdelarna som står för all information om dem. Tack vare din kommentar så har vi nu börjat titta på att erbjuda en översiktlig information under Kultur & Fritid. Information om parklekar kommer under avdelningen Jämför Service som ännu inte finns på webbplatsen.

Erica

Erica

Var hittar jag fritidsgårdar och verksamhet för ungdomar? Finns bara Ung08 under Kultur/Fritid, och var hittar jag parklekar? Förskola/skola??

David Andersson

David Andersson

Jag ogillar sökhjälpredor. En bra sökmotor, väletiketterade sidor och bra struktur brukar räcka. Om sökmotorn kan anpassas vore ju toppen. Till exempel att jag söker på "nybyggen stockholm" men hittar bara skräp, då kanske jag kan maila in och säga att jag inte fann något och därefter kan man lägga till de etiketterna till den sidan då användaren är nökd med vad den fann. Förstår ni vad jag menar? Knappat jag själv förstår :)

Dag Kättström, Betaredaktör

Dag Kättström, Betaredaktör

Hej Robert. Vikten av en bra sökmotor kan knappast överskattas och precis som du visar - den nuvarande är helt enkelt oförmögen att sortera. Desto roligare tycker jag att den nya, på beta-webbplatsen, verkar ha gott gry i sig. Den är inte färdigutvecklad, men en sökning på "Stadsbyggnadskontoret" ger redan ett betydligt bättre resultat. Utsätt den för tester och kommentera gärna här.

Robert

Robert

Det stora problemet med sökfunktionen idag är att resultaten inte är sorterade på ett relevant sätt. När jag till exempel söker på "Stadsbyggnadskontoret" i den befintliga sökmotorn, så blir de första tio träffarna: 1. Kampementsbacken 2. Adress och namnfrågor 3. Bygganmälan 4. Bygglov, småhus 5. Byggsamråd 6. EU-projekt 7. Euro-Cities 8. Livsmedelslokal 9. Mälardalsrådet 10. Ortofoto Det vill säga -- en himla massa specifika sidor ligger i vägen för den samlade huvudsida jag egentligen är ute efter, och som man antagligen söker när man skriver ett generellt sökord. Ja ... ni förstår vad jag är ute efter: man hittar inte rätt del av skogen för alla träd, liksom.

Mikael Sterner

Mikael Sterner

Rolig bugg i bloggen när det är åtta röster i en enkät: http://img112.imageshack.us/img112/544/attarosternh5.png (åtta + parentes = 8) = cool-smiley)

Johannes Söderlund, Projektledare

Johannes Söderlund, Projektledare

Hej! Vi har tidigare utvärderat animerade sökassistenter och har i dagsläget ett antal sådana på befintliga stockholm.se. Vi kommer att även att titta på dett igen i samband med införandet av KontaktCenter i Stockholms stad nu under våren. Sofie: Serviceguiden är en del av webbplatsen som inte är klar ännu utan kommer under april, det är därför den är så svårfunnen. Vi kommer då att presentera hurvida den service man hittar är handikappanpassad och vad det innebär.

Sofie

Sofie

Ofta hänvisas man till "serviceguiden" men jag hittar ingen sådan? Finns den eller och var ska man i så fall hitta den? Under simhallar kan det gärna stå om det är handikappanpassat bad och möjlighet till barnvagnsparkering. Kanske med symboler som visar vad som finns på resp. badhall som det finns i broschyrer.

Nina

Nina

Har ni funderat på alternativa sökfunktioner som t ex de animerade sökassistenter som finns hos andra kommuner och större företag, typ IKEA?